Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 28. Wednesday, Irén, Levente   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Vizeletcsepegés? Van megoldás!

2015.12.08. | Ötvenentúl.hu
Az akaratlan vizeletvesztés inkább lelkileg, mint testileg viselt meg. Szerencsére ezt már múlt időben írhatom.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Úgy érzem, a boldog ötvenesek életét élem, kiegyensúlyozott házasságban, stabil munkahellyel, az unokáim és a gyerekeim szeretetével körülvéve. Bár egy ideje érzem, hogy az egészségemre nagyobb gondot kell fordítanom, mint korábban, komoly testi problémám soha nem volt. Amikor az akaratlan vizeletvesztéssel szembesültem, először azt gondoltam, átmeneti nehézségről van szó. Nem is foglalkoztam vele, egészen addig, amíg kisunokám meg nem jegyezte, hogy valami furcsa szagot érez a lakásunkban. Ekkor jöttem rá, hogy a vizeletcsepegést nem elég gyakori tisztálkodással, alsóneműváltással „kezelni”. Mivel munkahelyemen, egy belvárosi üzletben rendszeresen kell emberekkel beszélgetnem, egyre kellemetlenebbül éreztem magam. Mi van, ha mások is érzik rajtam? Mi van, ha a hátam mögött kínos megjegyzéseket tesznek?

A teljes élet ígérete

Unokám megjegyzése után napokon belül úrrá lett rajtam a szorongás. Kezdtem távolságtartóan viselkedni a körülöttem élőkkel, elutasítottam férjem közeledését, bár ő egy szóval sem jegyezte meg, hogy érezne valamit a problémából. Ugyanakkor állandóan alsóneműt kellett cserélnem, és ami még rosszabb, a boldognak gondolt életemet szinte minden percben beárnyékolta a gyanú: másképp néznek rám a körülöttem élők. Rájöttem: megoldást kell keresnem, és külső segítséget kell kérnem. Évek óta nem voltam orvosnál, mindig makkegészséges voltam, és soha senkit nem kellett beavatnom egészségügyi problémáimba. Első lépésként az interneten tájékozódtam, és meglepetésemre kiderült, milyen sokan élnek teljes életet akaratlan vizeletvesztéssel. Felszabadító érzés volt olvasni, hogy most már személyre szabott megoldások is léteznek, olyan eszközök, amelyek semmiben nem akadályoznak a napi tevékenységben.

Kell egy kis segítség

Hogy megtaláljam a számomra legmegfelelőbb megoldást, egy gyógyszertárba mentem be, és röviden ecseteltem, mire is volna szükségem. A kedves hölgy, akitől tanácsot kértem, nagyon hamar megtalálta azt a speciális betétet, amely típusban és méretben is megfelelt. Nem gondoltam, hogy ilyen egyszerűen megtalálom a megoldást, és ha tudtam volna, hogy ennyire egyszerűen orvosolható a problémám, nem rabolt volna el heteket az életemből a szorongás, amelyet a vizeletcsepegés miatt éreztem. Érdekes, hogy már másnap magabiztosabban mozogtam a munkahelyemen, és a családom körében is felszabadultabb lettem – ehhez elég volt a tudat, hogy megtettem az első lépést a megoldás felé. Szóval kell egy kis segítség, a megoldás pedig közelebb volt, mint gondoltam.

Tegyél azért, hogy önmagad lehess!

Nekem inkább a fizikai erőkifejtés hatására jelentkezett a vizeletcsepegés, de mint megtudtam, köhögés, tüsszentés hatására is előfordulhat. Ezért csak ajánlani tudom, hogy te is a neked megfelelő betétet válaszd, természetesen egy – az én esetemben gyógyszertári – szakember segítségével. A modern betétek olyan önbizalmat adnak, amit más módszerrel nem lehet elérni – bármilyen gyakran mosakodtam vagy cseréltem alsóneműt, azt az állandó száraz érzést semmi mással nem tudtam elérni. Mivel a betét speciálisan vizelet felfogására lett kifejlesztve, felső rétege azonnal elvezeti a vizeletet és megköti a kellemetlen szagokat is, így diszkrét megoldást nyújt akár egy nehezebb napon is. Bármennyit lépcsőzöm, bármennyit emelek – nálam ezek váltották ki a csepegést –, a legcsekélyebb nedvesség vagy szag sem jelzi az erőkifejtést. Úgyhogy csak azt tanácsolhatom: Ne várj a megoldással, tegyél azért, hogy önmagad lehess, és találd meg a számodra legmegfelelőbb betétet!

Bővebb információt ITT olvashatsz!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

tippek vizelet inkontinencia tünetek