Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Fantasztikus fejlesztés teszi könnyebbé az életet

2017.01.30. | Ötvenentúl.hu
A nadrágpelenka már nem jelent egyet a kényelmetlenséggel. Az egészség és a komfortérzet természetes elvárás lehet.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

A napjainkban már széles körben elérhető teljesen légáteresztő nadrágpelenkák mögött olyan új, kutatásokkal alátámasztott fejlesztések állnak, amelyek a korábbiaknál jóval nagyobb kényelmet biztosítanak a felhasználók számára.

Szigetelés és szellőzés

Korábban a nadrágpelenkák viselésének egyik legfontosabb nehézségét az jelentette, hogy úgy kellett megtartaniuk a vizeletet, hogy közben mégis biztosítsák a bőr számára oly fontos szellőzést. A nem légáteresztő polietilén termékeknél ezt a problémát nem lehet megoldani. A polietilénből készült nadrágpelenkák kellemetlen érzést okoznak, a szellőzés elmaradásával pedig még bőrirritációnak is kiteszik a testfelületet. Egész más a helyzet a légáteresztő termékekkel. Komolyabb vizeletvesztés mellett ez különösen fontos, hiszen ilyenkor a nadrágpelenka viszonylag nagy testfelületet fed. A diszkomfortérzet biztosítása tehát egyben a bőrirritáció megelőzését is szolgálja. A teljesen légáteresztő nadrágpelenka ennek a feltételnek tökéletesen megfelel.

Komoly különbségek

A teljesen légáteresztő nadrágpelenka fejlesztése során különös hangsúlyt kapott a lehető leghatékonyabb légáteresztő képesség biztosítása. Ennek nyomán nem kis különbséget tapasztalhatnak azok, akik ismerik az esetleg korábban használt nadrágpelenkákkal járó diszkomfortérzetet. Míg a hagyományos termékek alatt a bőr nedvességtartalma a 70 százalékot is meghaladta, addig a teljesen légáteresztő nadrágpelenka a bőr természeteshez közeli, 35-40 százalékos nedvességtartalmát biztosítja (1). Nem véletlen tehát, hogy a használók, illetve a hozzátartozók rendkívül kedvezően nyilatkoztak erről a nadrágpelenkáról. A 242 hivatásos ápoló és ápolást végző rokon 88 százaléka számolt be a bőrre gyakorolt kedvező hatásról a teljesen légáteresztő nadrágpelenka esetében (2).

Miért fontos a levegőzés?

Szárazabb, hűvösebb, kényelmesebb – ezzel a három szóval foglalható össze a kiváló légáteresztő képesség nyomán a teljesen légáteresztő nadrágpelenka viselőinek véleménye. A légáteresztés azonban nem csupán a kellemes érzés miatt fontos. A bőr az érintett felületen is védőgát szerepét tölti be, a nagyobb nedvességgel pedig ez a funkció értelemszerűen gyengül. A fedett, állandóan nedves bőr több betegség melegágya is lehet, legjellemzőbben a decubitus kialakulásával számolhatunk. Ennek közismert neve a felfekvés, ami elsősorban az ágyhoz kötött betegeket érinti, de a vizeletvesztés során is jellemző, főleg a nem megfelelő nadrágpelenka viselőit sújtja. Ez a tartós bőrpírral, duzzanattal, kellemetlen tapintással járó állapot a megfelelő szellőzéssel könnyen megelőzhető. A teljesen légáteresztő nadrágpelenka fejlesztése során ezért kapott különösen fontos hangsúlyt a magas fokú légáteresztő képesség, a sikeres innovációval pedig a viselője számára tökéletesen kiküszöbölhető minden hasonló bőrprobléma.

Légáteresztés felsőfokon

A decubitusszal járó problémákat, illetve a nedvességgel járó kellemetlen érzést ma már nem kell megtapasztalnia senkinek, aki a vizeletvesztés kezelésére keres megoldást. A légáteresztő nadrágpelenkák könnyen elérhetők, igaz, ezen a kategórián belül is többféle megoldás, minőség létezik. Vannak jobban szellőző és csak részben légáteresztő termékek. Érdemes tudni, hogy a textilhez hasonló tapintású nadrágpelenkák nem felétlenül légáteresztők. A jó minőségű termékek felületén apró, szemmel szinte nem is látható, mikroszkopikus lyukak biztosítják a szellőzést. Ezek a bőr által kibocsátatott párát áteresztik, de a folyadékot, azaz a vizeletet nem engedik kiszivárogni. Így tudják ellátni a kettős feladatot: a bőr szellőzését és a vizelet biztonságos benntartását a termékben.

Találd meg a megfelelőt, olvass a termékekről bővebben ITT!

Referenciák:

(1) Carina Hedlund, Camilla Peterson, Maria Sköld és Maria Fanto (SCA Hygiene Products AB). 2013.
(2) ScandInfo Marketing Research AB and SCA Hygiene Products AB. 2013.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

érdekes találmány inkontinencia kutatás