Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Diszkrét megoldás, ha a betét már nem elég

2016.08.22. | Ötvenentúl.hu
Érdekes történet egy családi piknikről, avagy hogyan győztem le a vizeletvesztést egy kis fehérnemű segítségével.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Mint a legtöbb anyát és nagymamát, életem legfontosabb eseményei a szeretteimhez kötődnek, és különösen nagy dolog számomra, ha az egész család együtt van. A legutóbbi összejövetelt, amikor mindkét fiammal és családjaikkal egy kellemes napot töltöttünk a szabadban, egy bosszantó, ugyanakkor nevetséges apróság zavarta meg.
Vizelettartási zavarokkal évek óta küzdök, és a betét, amit ezért használok, eddig nagyszerűen megoldotta a problémámat. Gyakorlatilag egész nap nem gondoltam erre az apró kellemetlenségre, kivéve, mikor az orvosi vizsgálatra mentem, és beszámoltam az orvosomnak. Igen ám, de a néhány éve jelentkezett vizeletvesztés egyre komolyabb méreteket öltött, és a közelmúltban szembesülnöm kellett vele, hogy már nem elég a betét. Akkor mi legyen?

A család és én

A fiaimnak, menyeimnek soha nem említettem ezeket a panaszokat, úgy gondoltam, ez egy olyan egészségügyi probléma, ami nem tartozik másra. És mit tagadjam? Nem akartam látni a szemükben a sajnálatot, hallani a vigasztaló szavaikat, és ellenkezni: hiszen ez nem jelent nekem nehézséget, inkább kellemetlenségnek nevezném, amit a betétem teljesen elfelejtetett velem.
Az a bizonyos családi összejövetel volt a vízválasztó. Szép tavaszi nap volt, és mi a szabadban töltöttük a délutánt. Éreztem, hogy valami nincs rendben, betétet kellene cserélnem – nem először a nap folyamán. A gyerekek játszottak a parkban, mi pedig sétáltunk és beszélgettünk – örültünk a csodás tavaszi napnak. Ekkor azonban történt valami, ami elrontotta a kedvem: éreztem, hogy átnedvesedett az alsóneműm. Eszembe jutott, hogy hányszor gondoltam már rá: kevés nekem a betét, és ha néhány óra alatt nem tudom cserélni, kellemetlen következményei lehetnek. Mondanom sem kell, a délután hátralévő részében már nem igazán tudtam figyelni a családomra, folyton azon aggódtam, nem vesznek-e észre valamit rajtam. Akkor és ott biztosan tudtam, hogy megoldást kell találnom erre a problémára.

A gyógyszertárban

Nyilvánvaló, hogy a betét már nem elég. Akkor mi legyen? Járjak pelenkában, mint aki magatehetetlen beteg? Imádok kertészkedni, összejárok a barátaimmal, olykor munkákat is vállalok, bár már nyugdíjba mentem, és rendszeresen utazom, hol a családomhoz, hol a barátaimhoz. Nem fogok egy ilyen apró kellemetlenség miatt egész nap otthon ülni!
Első felindulásomban el is mentem a gyógyszertárba, hátha találok valami prospektust vagy leírást, ami útbaigazíthat, milyen megoldások léteznek a problémámra. Írott anyagot ugyan nem találtam, viszont az egyik kedves gyógyszertárossal hosszan elbeszélgettem. Nagyon érdekes információt osztott meg velem, amiből kiderült, hogy a vizeletvesztéssel kapcsolatban igencsak elavultak az ismereteim. Kiderült, hogy ma már nem csak óriási pelenkák léteznek, sokkal diszkrétebb megoldások vannak a nálam súlyosabb vizeletvesztéssel küzdők számára is. A gyógyszerész kisasszony mutatott is egy egyáltalán nem méretes bugyi-pelenkanadrágot, ami meglepően diszkrétnek tűnt, és tényleg úgy nézett ki, mint egy alsónemű. Elmagyarázta, hogy a felső része szinte teljes egészében gumírozott, biztosan helyén marad, és mozgás közben sem fordulhat elő, hogy folt esik a nadrágomon. Mondanom sem kell, hogy napokon belül kipróbáltam, és egy hosszú, kiadós kirándulásra indultam a Pilisbe. A fehérnemű tényleg bírta a gyűrődést, nem csúszkált rajtam, és nem lett foltos a melegítőm. Teljesen biztonságban éreztem magam mozgás közben is. Mindemellett a bugyi-pelenkanadrág megjelenése igazán diszkrét, tényleg nem kell félnem, hogy bárki is felfedezné a kis titkomat. Most már több hete viselem ezt az egyedülálló kis fehérneműt, és elmondhatom, hogy az anyaga is kellemes, nem irritálja a bőrömet, így mindennapos viseletnek is kitűnő.

Legközelebb a családommal, pontosan kisebbik fiam családjával egy bécsi kirándulásra indulunk. Könnyű szívvel indulok a felejthetetlennek ígérkező kiruccanásra. Biztos vagyok benne, hogy új szerzeményem segítségével fesztelenül, kényelemben élvezhetem az enyéim társaságát.

Bővebb információt a termékről ITT olvashat!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

család inkontinencia nők