Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

OSHO a megvilágosodott mester….

Létrehozta: Soma. | 2009.09.29. | 11:16

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1511390 /*/ | 2016.02.13. | 12:05
"Mindig abban gondolkodunk, hogy valaki mást szeressünk. A férfi a nő iránti szeretetre gondol, a nő a férfi iránti szeretetre; az anya a gyermeke iránti szeretetre, a gyermek az anyja iránti szeretetre; a barátok az egymás iránti szeretetre. De amíg nem szereted önmagadat, lehetetlen bárki mást szeretned.
Csak akkor szerethetsz valaki mást, ha van benned szeretet. Csak akkor oszthatsz meg másokkal valamit, ha rendelkezel vele. De az egész emberiség eszerint a rossz ideológia szerint él, ezért magától értetődőnek vesszük – mintha már szeretnénk magunkat, és a kérdés csak az lenne, hogyan szeressük a szomszédunkat. Ez lehetetlen! Ezért van, hogy annyit beszélnek a szeretetről, a világ mégis csúnya, és tele van gyűlölettel, háborúval, erőszakkal és haraggal.
Ez egy nagy felismerés, ha eljutsz hozzá – hogy nem szereted magadat. Nagyon nehéz szeretni önmagunkat, mert azt tanították, hogy ítéljük el magunkat, és ne szeressük. Azt tanították, hogy bűnösök vagyunk. Azt tanították, hogy értéktelenek vagyunk. Ezért lett olyan nehéz szeretni. Hogyan szerethetnél egy értéktelen embert? Hogyan szerethetnél valakit, aki már el van ítélve?
De el fog jönni. Ha eljön a felismerés, hogy nem szereted magadat, akkor nincs miért aggódnod. Egy ablak kinyílt. Nem leszel sokáig a szobában; ki fogsz lépni a szabadba. Amint megismered a nyitott eget, képtelen leszel tovább egy áporodott világban maradni. Ki fogsz lépni belőle."
Hozzászóló képe
#1487707 /*/ | 2015.11.11. | 12:09
A szerelem az élet legnagyobb kísérlete, és akik anélkül élnek, hogy a szerelemmel kísérleteznének, sosem fogják megtudni, mi is az élet. Örökké a felszínen maradnak anélkül, hogy leereszkednének a mélybe. A kiindulópont önmagad szeretete kell, legyen. Mindenki ismeri a mondást, hogy "aki nem szereti önmagát, másokat sem tud szeretni", mert a részleteket tekintve talán vannak köztünk különbségek, de alapvetően ugyanannak az egy természetnek a részei vagyunk. Ha szeretet születik benned önmagad iránt, lesz mit megosztanod a pároddal. A valódi cél azonban a lényedben végbemenő végső, misztikus egyesülés, hogy ne légy rabja egyetlen nőnek vagy férfinak sem. Azáltal, hogy találkozol a külső nővel, a külső férfival, hogy valóban szereted, lépésről lépésre megláthatod a nőt, illetve a férfit, aki benned él. A külső nő csupán egy út a belső nőhöz; ahogyan a külső férfi is csak egy út a belső férfihez. Ha rátalálsz erre a belső nőre, illetve férfira, megszabadulsz függőségedtől, amely a külvilághoz köt. A szabadság az ember legbensőbb lényege. Szabadon meg kell élned vágyaidat, legerőteljesebb energiádat, a szexualitást is, így életed közepére érve meghaladhatod, s ezzel képessé válhatsz arra, hogy egyedül is boldog legyél. Hiszen bármit is teszel, egyedül vagy, mert ez a természetes állapotod: egyedül születtél, és egymagad is fogsz meghalni. A köztes időben elfoglalod magad mindenfélével, hogy ne kelljen szembenézned a ténnyel: egyedül vagy. Ám ha szabadon megéled és megismered önmagad, felébred benned a végtelen szeretet, és egyedülléted sem üres magány lesz többé, hanem tartalmas, örömteli állapot, amelyen – ha úgy adódik – szívesen osztozol embertársaiddal.
Hozzászóló képe
#1453016 /*/ | 2015.08.26. | 17:15
Az elme csupán fekete-fehér. Az élet olyan, mint a szivárvány.
http://kepkezelo.com/images/mbsv249iws1qsdbqzgsm.jpg :D :D :D
Hozzászóló képe
#1450769 /*/ | 2015.08.19. | 15:57
Az egyetemen nem tanítják meg, hogy a szeretet művészet (...), erre neked magadnak kell rájönnöd.
{Osho}
Hozzászóló képe
#1435358 /*/ | 2015.07.03. | 16:10
"A buddha senkinek sem a monopóliuma, senkinek nincs szerzői joga rá. Ez mindenkinek a legbenső valója. Nem szükséges buddhistának lenned ahhoz, hogy buddha légy. A buddha léte minden vallás fölött áll: mindenkinek születési joga. Engedd, hogy áthassa mindennapi cselekedeteidet, így az életedben minden meditációvá, kegyelemmé, szépséggé és áldássá válik."

(Osho)
Hozzászóló képe
#1428118 /*/ | 2015.06.14. | 14:31
Fényes és sötét területek váltakoznak a Plútó felszínén

Váltakozó fényes és sötét területek láthatók a Plútó felszínén a legújabb felvételeken, amelyeket a New Horizons űrszonda 40 millió kilométeres távolságból készített a törpebolygóról.A New Horizons, amely a Plútót, holdjait és a Kuiper-öv néhány más objektumát hivatott vizsgálni, 2006. január 19-én startolt. Az űreszköz, amely jelenleg 4,7 milliárd kilométerre van a Földtől, s "csupán" 39 millió kilométer választja el a törpebolygótól, alig egy hónap múlva, július 14-én randevúzik az égitesttel. Ekkor 13 695 kilométer választja majd el a Plútó felszínétől, de az űreszköz másodpercenkénti 14 kilométeres sebessége túl nagy lesz ahhoz, hogy a törpebolygó körüli pályára álljon. Így a New Horizons feladata, hogy minél több adatot gyűjtsön a történelmi találkozás során - olvasható a BBC News hírei között.Egyre összetettebb kép rajzolódik ki a Plútó felszínéről, amelynek egyenlítőjén fényes és sötét régiók különböztethetők meg. Mi több, a világos területeknek is változó a fényessége. +Árnyékos+ területek láthatók az északi féltekén is, noha a legfényesebb és a legsötétebb régiók az egyenlítőtől délre, vagy az ekvátoron láthatók. Hogy miért, egyelőre rejtély" - fogalmazott Alan Stern, a New Horizons vezető kutatója, a boulderi Délnyugati Kutatóintézet tudósa.https://www.youtube.com/watch?v=ftZ47euv_lU
Hozzászóló képe
#1428105 Dunai | 2015.06.14. | 13:57
(Válasz /*/ #1428081. hozzászólására.)
Válasz petko #1427109. hozzászólására.)
petkó fiam tehetsz egy szívességet
NYAZSGEM :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Így már dereng ?-igazad van , nem tudod kinek szólsz be , de ez legyen a te gondod !
Hozzászóló képe
#1428090 /*/ | 2015.06.14. | 12:50
Az elme roppant mohó, és ez okozza minden szenvedésünket. Ha ma részed van valamiben, az elme azonnal elkezdi a holnapot tervezgetni, azonnal elhatározza, hogy az adott dolognak holnap is meg kell történnie. Holott ma azért lehetett részed ebben az élményben, mert nem gondoltál rá - és ha elkezdesz tervezgetni, az mindent megváltoztat.
Hozzászóló képe
#1428081 /*/ | 2015.06.14. | 12:33
(Válasz Dunai #1427835. hozzászólására.)
Lehet hogy primitív vagyok de TE meg óriási BAROM És ki az a petkó ? állat; ember; vagy rovar ? NYAZSGEM
Hozzászóló képe
#1427835 Dunai | 2015.06.13. | 23:00
(Válasz /*/ #1427674. hozzászólására.)
Véletlen találtam erre a topikra , amit ha jól látok Soma hozott létre 2009.09.29. én . Nem ismerem Osho filozófiáját , ige hirdetéseit , de visszalapoztam a kezdetekhez . Néhány ember eszmecserét folytatott Osho tanításairól , "érdekes beszélgetések voltak" !-míg nem jöttél Te ! Lapozz vissza a 7. számig , akkor jelentél meg Te . 2013.12.07-én .Ez , pont éles bizonyítéka annak , hogy egy mérhetetlenül primitív ember vagy , miközben mindenkit lenézel, anyázol , nyazsgemozól . Ide nem Osho idézeteket kell hozni , hanem Osho-ról kell beszélgetni .A remeteségről , a magányról beszélsz ami megöli az embert , közben egyedül vagy . Jó ez neked ? Mit szólnál hozzá ha "petkó" leütne csak úgy , mert olyan a vérmérséklete ? Nem akarlak oktatni, mert nem fog rajtad még a bika csík sem , de ezek tények .
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Kutya-macska passzus

Kutya-macska passzus

Sok öröm forrása lehet egy hűséges kutya, egy titokzatos macska, újabb divat szerint egy otthon tartott, játékos vadászgörény, de a bohókás papagáj vagy a trillázó kanári is…TovábbTovábbhirdetés


hirdetés