Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2014. október 23. csütörtök, Gyöngyi   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

Magányosok klubja

Létrehozta: Rozanna | 2010.11.09. | 12:32

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1193034 /*/ | 2014.08.10. | 13:13
Ha nem tudnánk, hogy a magány volt az első ember első problémája, akkor esetleg azt hihetnénk, hogy egy modern jelenségről van szó. Minden korban éltek magányos emberek, és ma sincs ez másképp.
Isten megteremthette volna Évát Ádámmal egyszerre, de nem ezt tette. Éva megformálása tökéletes isteni terv és időzítés szerint történt. Ha egy időben történt volna férfi és nő teremtése, akkor Ádám nem lett volna magányos, nem lett volna hiányérzete, nem ébredt volna benne egyfajta vágy, olyan, mint amikor még nincs valakinek párja.

Nem jó egyedül
A világ megteremtése után a Teremtő minden más esetben azt látta, hogy „jó” (1Móz 1:31), itt azonban azt állapította meg, hogy „nem jó”. „Nem jó az embernek egyedül” (1Móz 2:18).
Hogy miért nem előzte meg Isten ezt a problémát rögtön az elején? Csakis az ember érdekében. Ádámnak rá kellett ébrednie, hogy mire van szüksége. „Aki a disszonanciát nem ismeri, a harmóniát értékelni nem tudja” – így fogalmazta meg Kodály Zoltán annak szükségességét, hogy előbb valami rosszat vagy kevésbé jót kell megtapasztalnunk ahhoz, hogy igazán értékeljük, ha megtörténik az, ami igazán jó. Nagyon fontos tehát, hogy egy párkapcsolat kialakulása előtt az érintettekben felmerüljön egyfajta igény arra, hogy megosszák életüket egy másik személlyel. Isten célja nem az volt az emberrel, hogy egyedül maradjon, és most sem az a célja. Az Úr emberi kapcsolatok igényével teremtette Ádámot, és nem Ádámtól származik ez az igény vagy vágy. E nélkül az igény nélkül az ember akár nyűgnek is érezheti a kapcsolatot. Ha valaki úgy érzi, hogy egyedül tökéletes, és nincs egyfajta hiányérzete, ne kössön házasságot csak azért, mert keresztény körökben ez a szokás.

Sokan magányosak
Aligha ismerhetjük meg, milyen érzés lehet a földkerekség egyetlen embereként élni. Mégis sokan úgy élik le életüket, mintha napjainkban is ilyen helyzettel kellene megbirkózniuk. A magány ezért általános jelenség ma. Százak és ezrek élnek magányosan hatalmas méretű lakótelepeken, csak azért, mert nem képesek vagy nem hajlandóak kapcsolatba lépni más valóságos személyekkel. Ráadásul az ismerkedés mindig kockázatot is jelent – bármely irányba eldőlhet egy új kapcsolat –, és vannak, akik nem képesek ezt felvállalni. Azonban, ha az ember igazán rájön, hogy nem lehet teljes életet élni egyedül, akkor nem fog ölbe tett kézzel ülni, hanem tesz is valamit a változás érdekében. „A változtatás szükségességének felismerése sürgeti a végrehajtást, azaz a tényleges változtatást” – írja Stephan Lermer Szeretet és félelem c. könyvében.
Hozzászóló képe
#1168175 /*/ | 2014.05.25. | 11:26
Az embereknek szüksége van arra, hogy kibeszélje magát, hogy meséljen magáról, hogy bátorítsák, hogy támogassák. Hallgasd meg a másikat, hallgasd meg újra meg újra fáradhatatlan szívvel-lélekkel. Vannak, akik tönkremennek abban, hogy sohasem találkoztak senkivel, aki annyira becsülte és szerette volna őket, hogy meghallgassa mondanivalójukat.
Michel Quoist
Hozzászóló képe
#1157404 /*/ | 2014.04.09. | 16:10
Ha az ember társkapcsolati problémáival nem valamely szaktekintélyhez fordul segítségért, hanem önmagában próbálja a választ megtalálni, gyakran elszigeteltnek, elhagyatottnak, magányosnak érzi magát.Társadalmunk sok kis csoportra szakadozott. Az egyik csoport a család, aztán a párt, aztán a különféle vallási közösségek, sportegyesületek, sőt még az olyan absztrakt dolog is, mint valamely hobbi vagy a művészet vagy maga a világnézet is megosztja az embereket: egyeseket összeköt, másokat kívül rekeszt. Megpróbálunk elmenekülni a magány elől, üzletet kötünk hát a szerelemmel. Belemegyünk egy kapcsolatba: te az én rendelkezésemre állsz, gondoskodsz a háztartásról, szexigényemet kielégíted, és ezt mi szerelemnek nevezzük. Jó üzletet csinálok vele, hiszen megkapom, amit akarok, és te is, hiszen használhatod a házat és a Porschét.
Létrehozzuk ezt a társkapcsolatot, amely által egymáshoz vagyunk kötve.
A szép "szerelem" szót használjuk erre a profán dologra. Többé nem érezzük magunkat magányosnak és izoláltnak, így megőrizhetővé válik egy külső forma. A szeretet által megvalósult kapcsolatnak ennélfogva semmi köze a szokásos értelemben használt kötöttséghez. Természetesen létrejöhet egy fajta kötöttség a szerelem által, azonban nagyon óvatosan kell bánni ezekkel a fogalmakkal, és nem szabad egyenlőségjelet tenni a szeretet és a kötöttség között. Túlságosan gyakran cseréljük fel ezeket a fogalmakat,ami könnyen félreértéshez vezet.
Hozzászóló képe
#1154896 /*/ | 2014.03.29. | 17:41

Nagyon régen volt, mikor erről beszéltél, akkor még nem vetted észre, hogy valahányszor kiejted az Angéla nevét, valami szúrás következik, mintha ezzel a névvel megadtad volna a jelt arra, hogy döfjek, s én döfök is, nem úgy, ahogy kellene, ahogy illik, nem szabályosan, csak úgy, hogy fájjon.
Szabó Magda
Hozzászóló képe
#1154678 /*/ | 2014.03.28. | 10:11
(Válasz //*/ #1154436. hozzászólására.)
Hát elég nagy barom vagy te egyedül is !! tesóka
Hozzászóló képe
#1154436 //*/ | 2014.03.27. | 10:27
Orbi, orbi, orbitális barom vagyok!
Hozzászóló képe
#1154429 //*/ | 2014.03.27. | 09:14
vappankúró!
Hozzászóló képe
#1151723 /*/ | 2014.03.15. | 14:27
Mert mindenki a gép előtt ül, ahelyett, hogy felemelné a seggét és ismerkedne."
" félnek kezdeményezni :D"
"Én is hívtam régen embereket találkozni, de lusták voltak jönni. Manapság már csak jó ha Face-en beszélgetünk.""Mert a fiatal lányoknak a huszonévesek kellenek. Így a fiúk jobb híján várnak, míg ők lesznek huszonévesek. Persze ez kiegyenlítődik, hiszen 30 feletti nő már nem nagyon kell senkinek. A férfi viszont teljesen vállalható 40 éves korig, sőt ha sikeres akár még tovább is."
"Nekem már voltak barátnőim, és igazából egyik kapcsolat sem sült el túl jól, de sebaj,amióta szingli vagyok, kedvemre flörtölgethetek azzal, akivel akarok, nem mondja meg senki, h mit csináljak, imádok szingli lenni... ami persze nem jelenti azt, h ne csajoznék!;)))"
"Mindig is ennyi magányos ember volt. Csak annyi változott, hogy itt és hasonló helyeken tudnak írogatni."
"Elvben az internet megkönnyítette a kommunikációt, gyakorlatban viszont az emberek távolabb kerültek egymástól."
A demográfus szakember szerint mindez - egyelőre - nem tudatos választás eredménye, mert az egyedüllét továbbra sem tartozik a vágyott életformák közé. (A tudatos gyermektelenség már nem ilyen ritka, Németországban például a fiatal nők 30%-át is érinti.) Az egyedüllét élethelyzetébe inkább csak belecsúsznak a fiatalok. Innen kilábalni azonban az idő előrehaladtával egyre nehezebb, s kihat a későbbi életre. (Ha találnak is majd párt, de például jelentősen kitolódik a házasságkötés és gyermekvállalás ideje, lehet, hogy a vágyott több gyermekből csak egy, vagy egy sem születik meg.) Ha az iskolában vagy a munkahelyen nem alakulnak ki párkapcsolatok, jelentősen szűkül a lehetősége annak, hogy párt találjanak maguknak a fiúk és lányok.
Hozzászóló képe
#1139899 /*/ | 2014.01.23. | 10:19
A magányosság és az egyedüllét két teljesen különböző dolog, bár sokan nem tudnak különbséget tenni köztük. Pedig az egyedüllétnek szépsége, méltósága, pozitivitása van; a magány viszont szegényes, negatív, sötét és lehangoló. A magány elől mindenki menekül. Ennek különböző módjai vannak; elvegyülni a tömegben, barátokat gyűjteni, családot alapítani. A tömeg alapvetően azt a célt szolgálja, hogy az ember el tudja felejteni a magányát.

A magányosság egy hiány. Valami hiányzik, egy űrt be kell tölteni, ám ahogy az ember öregszik, az űr is egyre mélyül. Az emberek annyira félnek attól, hogy önmagukban legyenek, hogy szinte bármit kitalálnak, csak hogy ezt elkerülhessék. Mindenféle tevékenységeket végeznek, csak nehogy egyedül maradjak, mert az nagyon félelmetes. És a társadalom egyetért abban, hogy az embernek magában maradni a legszörnyűbb élmény az életben. Azonban itt van az ördögi kör, mert semmilyen kapcsolat, amely félelemből, a magánytól való félelemből fakad, nem válthatja valóra a hozzá fűzött reményeket, és nem hozhat beteljesülést.... Halálra van ítélve.
Hozzászóló képe
#1138142 /*/ | 2014.01.16. | 12:42
Egy igazi nő szépsége nem a szoknyájának rövidségében, dekoltázsának mélységében rejlik.
Egy nőt lelkének szépsége, mindezt egy mosolyban közvetítve, a kisugárzása teszi igazi nővé.
Gondolom Tehát vagyok . :D :D
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
…és erre ugyan miből telt neked?

…és erre ugyan miből telt neked?

A vagyonosodási vizsgálat nem más, mint adóellenőrzés. A vizsgálat során a revizor azt igyekszik eldönteni, hogy követtél-e el adócsalást, és ha igen, mekkorát.TovábbTovábbhirdetés


hirdetés