Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2014. augusztus 2. szombat, Lehel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

Magányosok klubja

Létrehozta: Rozanna | 2010.11.09. | 12:32

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1168175 q | 2014.05.25. | 11:26
Az embereknek szüksége van arra, hogy kibeszélje magát, hogy meséljen magáról, hogy bátorítsák, hogy támogassák. Hallgasd meg a másikat, hallgasd meg újra meg újra fáradhatatlan szívvel-lélekkel. Vannak, akik tönkremennek abban, hogy sohasem találkoztak senkivel, aki annyira becsülte és szerette volna őket, hogy meghallgassa mondanivalójukat.
Michel Quoist
Hozzászóló képe
#1157404 q | 2014.04.09. | 16:10
Ha az ember társkapcsolati problémáival nem valamely szaktekintélyhez fordul segítségért, hanem önmagában próbálja a választ megtalálni, gyakran elszigeteltnek, elhagyatottnak, magányosnak érzi magát.Társadalmunk sok kis csoportra szakadozott. Az egyik csoport a család, aztán a párt, aztán a különféle vallási közösségek, sportegyesületek, sőt még az olyan absztrakt dolog is, mint valamely hobbi vagy a művészet vagy maga a világnézet is megosztja az embereket: egyeseket összeköt, másokat kívül rekeszt. Megpróbálunk elmenekülni a magány elől, üzletet kötünk hát a szerelemmel. Belemegyünk egy kapcsolatba: te az én rendelkezésemre állsz, gondoskodsz a háztartásról, szexigényemet kielégíted, és ezt mi szerelemnek nevezzük. Jó üzletet csinálok vele, hiszen megkapom, amit akarok, és te is, hiszen használhatod a házat és a Porschét.
Létrehozzuk ezt a társkapcsolatot, amely által egymáshoz vagyunk kötve.
A szép "szerelem" szót használjuk erre a profán dologra. Többé nem érezzük magunkat magányosnak és izoláltnak, így megőrizhetővé válik egy külső forma. A szeretet által megvalósult kapcsolatnak ennélfogva semmi köze a szokásos értelemben használt kötöttséghez. Természetesen létrejöhet egy fajta kötöttség a szerelem által, azonban nagyon óvatosan kell bánni ezekkel a fogalmakkal, és nem szabad egyenlőségjelet tenni a szeretet és a kötöttség között. Túlságosan gyakran cseréljük fel ezeket a fogalmakat,ami könnyen félreértéshez vezet.
Hozzászóló képe
#1154896 q | 2014.03.29. | 17:41

Nagyon régen volt, mikor erről beszéltél, akkor még nem vetted észre, hogy valahányszor kiejted az Angéla nevét, valami szúrás következik, mintha ezzel a névvel megadtad volna a jelt arra, hogy döfjek, s én döfök is, nem úgy, ahogy kellene, ahogy illik, nem szabályosan, csak úgy, hogy fájjon.
Szabó Magda
Hozzászóló képe
#1154678 q | 2014.03.28. | 10:11
(Válasz q7 #1154436. hozzászólására.)
Hát elég nagy barom vagy te egyedül is !! tesóka
Hozzászóló képe
#1154436 q7 | 2014.03.27. | 10:27
Orbi, orbi, orbitális barom vagyok!
Hozzászóló képe
#1154429 q7 | 2014.03.27. | 09:14
vappankúró!
Hozzászóló képe
#1151723 q | 2014.03.15. | 14:27
Mert mindenki a gép előtt ül, ahelyett, hogy felemelné a seggét és ismerkedne."
" félnek kezdeményezni :D"
"Én is hívtam régen embereket találkozni, de lusták voltak jönni. Manapság már csak jó ha Face-en beszélgetünk.""Mert a fiatal lányoknak a huszonévesek kellenek. Így a fiúk jobb híján várnak, míg ők lesznek huszonévesek. Persze ez kiegyenlítődik, hiszen 30 feletti nő már nem nagyon kell senkinek. A férfi viszont teljesen vállalható 40 éves korig, sőt ha sikeres akár még tovább is."
"Nekem már voltak barátnőim, és igazából egyik kapcsolat sem sült el túl jól, de sebaj,amióta szingli vagyok, kedvemre flörtölgethetek azzal, akivel akarok, nem mondja meg senki, h mit csináljak, imádok szingli lenni... ami persze nem jelenti azt, h ne csajoznék!;)))"
"Mindig is ennyi magányos ember volt. Csak annyi változott, hogy itt és hasonló helyeken tudnak írogatni."
"Elvben az internet megkönnyítette a kommunikációt, gyakorlatban viszont az emberek távolabb kerültek egymástól."
A demográfus szakember szerint mindez - egyelőre - nem tudatos választás eredménye, mert az egyedüllét továbbra sem tartozik a vágyott életformák közé. (A tudatos gyermektelenség már nem ilyen ritka, Németországban például a fiatal nők 30%-át is érinti.) Az egyedüllét élethelyzetébe inkább csak belecsúsznak a fiatalok. Innen kilábalni azonban az idő előrehaladtával egyre nehezebb, s kihat a későbbi életre. (Ha találnak is majd párt, de például jelentősen kitolódik a házasságkötés és gyermekvállalás ideje, lehet, hogy a vágyott több gyermekből csak egy, vagy egy sem születik meg.) Ha az iskolában vagy a munkahelyen nem alakulnak ki párkapcsolatok, jelentősen szűkül a lehetősége annak, hogy párt találjanak maguknak a fiúk és lányok.
Hozzászóló képe
#1139899 q | 2014.01.23. | 10:19
A magányosság és az egyedüllét két teljesen különböző dolog, bár sokan nem tudnak különbséget tenni köztük. Pedig az egyedüllétnek szépsége, méltósága, pozitivitása van; a magány viszont szegényes, negatív, sötét és lehangoló. A magány elől mindenki menekül. Ennek különböző módjai vannak; elvegyülni a tömegben, barátokat gyűjteni, családot alapítani. A tömeg alapvetően azt a célt szolgálja, hogy az ember el tudja felejteni a magányát.

A magányosság egy hiány. Valami hiányzik, egy űrt be kell tölteni, ám ahogy az ember öregszik, az űr is egyre mélyül. Az emberek annyira félnek attól, hogy önmagukban legyenek, hogy szinte bármit kitalálnak, csak hogy ezt elkerülhessék. Mindenféle tevékenységeket végeznek, csak nehogy egyedül maradjak, mert az nagyon félelmetes. És a társadalom egyetért abban, hogy az embernek magában maradni a legszörnyűbb élmény az életben. Azonban itt van az ördögi kör, mert semmilyen kapcsolat, amely félelemből, a magánytól való félelemből fakad, nem válthatja valóra a hozzá fűzött reményeket, és nem hozhat beteljesülést.... Halálra van ítélve.
Hozzászóló képe
#1138142 q | 2014.01.16. | 12:42
Egy igazi nő szépsége nem a szoknyájának rövidségében, dekoltázsának mélységében rejlik.
Egy nőt lelkének szépsége, mindezt egy mosolyban közvetítve, a kisugárzása teszi igazi nővé.
Gondolom Tehát vagyok . :D :D
Hozzászóló képe
#1135525 q | 2014.01.06. | 12:50
"A párkapcsolatokban van egy hazug szerepjáték, amit az ego játszat az emberekkel: a nő azt hiszi, hogy attól lesz értékes, ha a férfinak meg kell dolgoznia érte. A férfi pedig azt gondolja, hogy akkor lesz különleges, ha minél több nőnél el tudja érni a célját. Ezzel a játszmával azonban csak hazugságot teremtenek, és meggátolják a másik lényének felfedezését, a két szív összeolvadását. Ha egy nő szívében valóban ott a férfi, ha egy férfi szívében valóban ott a nő, akkor nem játszadoznak. Akkor nem tudnak egymással köröket futtatni, mert tüzükben elhamvad az ego." (A.J. Christian)
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Úton a magasabb kamat felé

Úton a magasabb kamat felé

Ha a jelenlegi banki kamatok szintjét látva úgy döntesz, hogy inkább valamilyen értékpapírba fekteted félretett pénzedet, ehhez értékpapírszámlát kell nyitnod.TovábbTovábbhirdetés


hirdetés