Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
 
 

Marcipán kőkorszaki módra

2010.11.23. | Ötvenentúl.hu
A modern kor embere elvesztette kapcsolatát a természettel, sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Szendi Gábor és Mezei Elmira Paleolit szakácskönyve megmutatja, hogyan térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk testünk igényeivel – s közben a modern élet előnyeiről se kelljen lemondanunk.

A szerzőpáros alaptétele egyszerű: váljunk ismét azzá, amik vagyunk, együk magunkat egészségesre! Szakácskönyvük, amely Szendi Gábor paleolit táplálkozással kapcsolatos, nagy sikerű kötetei – a Paleolit táplálkozás, illetve a Boldogtalanság és evolúció – nyomán született, nem csupán egészséges ételek elkészítési módját osztja meg az olvasókkal, de az egészséges élethez is kalauzul szolgál: a közel 130 recept mellett ugyanis az ételek és összetevőik táplálkozástudományi hátterét is megismerhetjük, a levesektől a különböző húsételeken át a desszertekig.

A szakácskönyv külön fejezetben foglalkozik a csecsemők és gyerekek paleo elvek szerinti táplálásával, receptekkel segítve a szülőket a helyes étrend kialakításában!
 
Egy kedvcsináló recept a könyvből. Figyelem! Paleolit édesség következik!
 
Marcipándesszert

Szerintem, ha már nekiállunk, érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget és többféle ízűt csinálni. Marcipánrajongó barátaink értékelni fogják erőfeszítésünket, főleg, ha kiderül, hogy tetemes mennyiségű cukor helyett csupán egy kevés xylitollal édesítettük ezt a finomságot. Ha hagyjuk szikkadni pár napig, még finomabb lesz.

Fél kg finomra őrölt, hámozott mandulából (szeleteltből a legegyszerűbb) kb. 75 darab kis marcipánkocka lesz. Én őrlés előtt megpirítom a mandula kb. 20%-át, mert ez is plusz ízt ad a végterméknek. Az alábbi ízek csak javaslatok, mindenki engedje szárnyalni a képzeletét.

Narancsos (kb. 15 darab)

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 ½ ek. frissen facsart narancslé
  • 1 ek. porrá őrölt xylitol (kávédarálóban)

A mandulát alaposan gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Lapítsuk kb. másfél cm vastag lappá és éles késsel kockázzuk fel. Próbáljuk minél egyenletesebbre lapítani a felületét, esetleg nyújtófával is dolgozhatunk. Hűtőszekrényben is lehet tartani vagy szellős, hűvös helyen, ahol szikkadhat. Érdemes felhasználás előtt pár nappal elkészíteni.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

szakácsköny marcipán paleolitTavaszi megújulás
Kapcsolódó fórumokhirdetés

Brenda Lee - Rockin Around The Christmas Tree
Bobby Helms - Jingle Bell Rock
Diana Ross & The Supremes - Silver Bells
The Temptations - Silent Night
Dean Martin - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
(Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt.)