Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
   

Szuper teljesítmény az ágyban, 50 felett is

2016.01.11. | Losonczy Lilla
A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás 60 éves kor környékén már minden második férfit érint.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Valóban törvényszerű, hogy az ötvenes-hatvanas éveiket taposó férfiak egynegyede ne tudjon egészséges nemi életet élni? A határozott válasz a kérdésre az, hogy nem. Éppen azért, mert a jelenlegi számok alapján igen nagy az esély arra, hogy egy férfi előbb-utóbb érintetté válik a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás problémájában, érdemes kellő energiát és figyelmet fordítani a megelőzésre – minden második férfi jelentős mértékben profitál a befektetésből. Ha pedig már jelen vannak a kellemetlen panaszok, érdemes a kezelést mielőbb elkezdeni, hiszen így nemcsak a műtét előzhető meg, de a negatív folyamat sok esetben vissza is fordítható, és a szexuális élet is újra élvezetessé válhat. Mely életmódbeli elemek segíthetnek a megelőzésben?

Táplálkozás

Mindenekelőtt figyeljünk arra, amit eszünk! Számos kísérlet mutatott rá például, hogy a zsírban gazdag táplálkozás nem előnyös a prosztatának. Bár nyilvánvaló, hogy egészségünk – így a prosztata egészsége is – összességében sokkal komplexebb együttállások függvénye, mint önmagában a zsíros vagy zsírszegény étrend, azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy ami elősegíti a jó közérzetet és az általános egészséget, az a prosztatának és a libidónak sem tehet rosszat. Vannak azonban ételek, amelyek kifejezetten védik a prosztatát és a potenciát.

Méz

Természetesen rengetegfajta méz létezik, vannak azonban egyöntetűen igaz, csodálatos tulajdonságaik. Rengeteg ásványi anyagot, vitamint és enzimet tartalmaznak, amelyek rendszeres fogyasztása garantálja, hogy a test ne éhezzen, elegendő tápláléka legyen a megfelelő működéshez. Baktériumölő hatása szintén fontos. Számos kultúra szerint továbbá a méz, a méhpempő és a méhviasz egyaránt segít megoldani és megelőzni a potenciazavarokat, jótékony hatást gyakorol az impotenciára, valamint fenntartja és fokozza a nemi vágyat. Vigyázat, a mézet soha ne tegyük forró italba, mert akkor elveszíti csodás hatóanyagai nagy részét.

Tökmag, tökmagolaj

A tökmagolaj nem pusztán híres lúgosító szer, de a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásnak is talán az egyik legbiztosabb ellenszere, és a már megnagyobbodott prosztata életkorhoz ideális méretének visszanyerésében is segítséget nyújthat. A salátákhoz és pirítós kenyérhez jól illő, nagyon ízletes olaj tehát a prosztatamegnagyobbodás megelőzésére és kezelésére egyaránt remek szolgálatot tesz, érdemes hát rendszeresen fogyasztani.

Folyadék

A csapból is a vízfogyasztás fontossága folyik, és valóban: ez olyan dolog, amelynek jelentőségét nehéz túlhangsúlyozni. Különösen igaz ez a prosztata és a húgyutak egészségére, mivel a víz hígítja a testnedveket és a vizeletet, így csökkenti a bennük található különböző kórokozók koncentrációját. Ezenkívül a fokozott vízfogyasztás segít a szervezetbe bekerülő méreganyagokat kimosni onnan. A fokozottabb vízfogyasztás jótékony hatásai már rövid távon is jól megfigyelhetők: élettel teltebbek, jobb kedvűek leszünk, és koncentrációs képességünk is javul. A jó közérzet egyik fontos velejárója pedig a nemi vágy feléledése és fennmaradása.

Mozgás

Ha mozgunk, azzal nem veszíthetünk. Na jó, bizonyos esetekben talán igen. Egyértelmű összefüggést mutattak ki például a testépítők egy csoportja által szedett anabolikus szteroidok és a prosztatamegnagyobbodás kialakulása között. Ezek a szteroidok köztudottan kapcsolatban állnak az impotencia tüneteivel is. Vagyis, akár az esti kocogást, akár a súlyzós edzést választjuk, inkább fehérjedús, természetes élelmet fogyasszunk mellé. A mozgás karbantartja a vérkeringést, amelynek pedig fontos szerepet játszik a szexuális teljesítőképességben.

Szeresd magad!

Minden életmódbeli, az idősebb korban is kiegyensúlyozott szexuális életet célzó jó tanács végére hagytuk talán az egyik legfontosabbat: ne féljünk az öregedéstől. A szexualitás ugyanis nemcsak a partner szeretetéről szól, de saját magunkéról is. Aki nem tudja szeretni saját testét, nem tud az ágyban jól teljesíteni. Nem lehet elégszer elmondani, hogy az öregedés egy magától értetődő jelenség, amely önmagában azonban nem jár az élet örömeiről való kényszerű lemondással. Ha valódi, tápanyagokban dús táplálékokkal, elegendő ásványvízzel, rendszeres testmozgással tiszteljük meg testünket, a méltó jutalom sem marad el. Ne feledjük, hogy az életmód megszokásokból tevődik össze, egy régi megszokást pedig nagyjából már egy hónap alatt stabilan le lehet cserélni egy újra (egy hónap múlva már az új megszokás tűnik majd magától értetődőnek).

HU/DUTT/0014/15
Ez a tartalom a GlaxoSmithKline Kft. közreműködésével jött létre.
Az anyag aktualizálásának dátuma: 2015.04.07.
Az anyag felülvizsgálatának dátuma: 2016.03.07.


A prosztata ellenségei a konyhában
A prosztatamegnagyobbodásra és a belőle gyakran kialakuló rosszindulatú elváltozásra is igaz: megelőzni könnyebb, mint gyógyítani.   tovább Tovább
Érzékeny pont a férfitestben
A prosztatamegnagyobbodás önmagában nem végzetes probléma, ám a kezeletlen rendellenesség okozhat komolyabb bajokat is.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

prosztata tippek mozgás férfi étkezés