Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
   

Szex és prosztatamegnagyobbodás

2016.08.08. | Ötvenentúl.hu
Az erekciós zavarok, az impotencia nem feltétlenül a korral jár, okozhatja prosztatamegnagyobbodás is.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Egészen 65 éves koromig semmi bajom nem volt a férfiassággal. Nem éltem kicsapongó életet, egészségesen táplálkoztam, nem dohányoztam, nem ittam alkoholt. Amikor először tapasztaltam erekciós zavarokat, nem tudtam mire vélni a dolgot.

Fejben vagy ágyékban dől el?

30 éve boldog házasságban élek, és egészen a közelmúltig a szexuális életünkben sem tapasztaltam semmilyen zavart. Idővel persze ritkultak az együttlétek, de ez természetes. Az impotenciáról mindig is azt gondoltam, hogy az egészségtelen életvitel következménye, így csodálkozva tapasztaltam, amikor magamon is észrevettem az első jeleket. Nem voltam cselekvésképtelen, ami történt velem, az inkább erekciós zavarnak nevezhető. Legalábbis eleinte. Inkább csodálkoztam, mint megijedtem, és néhány nap múlva el is felejtettem, ami történt.
Emlékszem, pár héttel később wellness-hétvégére mentünk, ami tökéletes kikapcsolódásnak indult. Az éjszaka azonban már nem úgy telt, ahogy szerettük volna. A helyzet rosszabb lett, mint a legutóbbi alkalommal: teljesen képtelen voltam bármire. Talán a két pohár bor, amit a vacsorához ittam? Lehetetlen, annak éppen az ellenkező hatással kellett volna járnia. Vagy túlságosan kimerültem az egész napos fürdőzésben, szaunázásban? Ez az érv is gyengének tűnt.
Meghitt kapcsolatban élek a feleségemmel, így nem estem zavarba, nem szégyelltem el magam, csak kerestem, kerestük az okát, mi lehet a baj. A párom eleinte aggódott: talán vele van a baj, talán már nem vágyom úgy rá, mint régen. Én azonban megnyugtattam, hogy erről szó sincs, csupán a testem nem engedelmeskedik. A másik lehetőség, hogy valamilyen komolyabb egészségügyi probléma húzódik a háttérben. Ez viszont már komolyan megijesztett.

Nyomozás a prosztata körül

Igaz, az utóbbi években egyre többet jártam a mellékhelyiségbe, a sürgető inger mellett kevés vizeletet „produkáltam”, így rögtön összefüggést kerestem a két jelenség között. Utánaolvastam a kérdésnek, és megtudtam, hogy a prosztatamegnagyobbodás, melynek természetes velejárója a vizelési rendellenesség, a korombeliek jelentős részét érinti. A barátaimmal is beszéltünk már erről – persze inkább viccesen, mint komolyan megtárgyalva a tüneteket –, de ők nem számoltak be róla, hogy a prosztatarendellenességnek az ágyban is volnának jelei.
Feleségem tanácsára szakemberhez fordultam. Az urológus valóban felfedezte, hogy a prosztatám a kelleténél nagyobb, és el is látott tanácsokkal, hogyan tudnám mérsékelni a tüneteket. Azt is megtudtam, hogy bizony az erekciós zavarok, sőt az impotencia is köthető ehhez a problémához. A megnagyobbodott prosztatával élők mintegy felénél fordulnak elő ilyen jellegű tünetek. Szerencsére jó szakemberhez kerültem, aki a megfelelő tanácsokkal és gyógyszerekkel kezelte a bajomat. Mindenki másképp működik, ugyanaz a diagnózis minden férfi esetén más-más tünetekkel jár. Így a személyre szabott segítség oldhatja csak meg az altesti zavart. Ma már csak kellemetlen emlék az a pár hét, míg tapasztaltam magamon az erekciós tüneteket. A gyors orvosi segítség, a megfelelő gyógyszerek vélhetően hosszú ideig biztosítják még számomra a teljes életet – az ágyban is.

HU/DUTT/0014/15c
Az anyag lezárásának dátuma: 2016.03.16.
Az anyag felülvizsgálatának dátuma: 2017.03.16.
Ez a tartalom a GlaxoSmithKline Kft. közreműködésével jött létre.

 


A férjem egy nagy gyerek
Mondják, hogy a férfiak csak akkor mennek orvoshoz, ha már menni se tudnak. A mi feladatunk, hogy rávegyük őket az egészségtudatos viselkedésre.  tovább Tovább
Az urológus közbelép
Túl az 55. életévemen, egy orvos megismertetett egy aprócska kis szervemmel, mely oly sokat tett értem, én mégis elhanyagoltam.   tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

szex prosztata férfi