Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2014. augusztus 23. szombat, Bence   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Testedben termelődik a memóriajavító csodaszer

2012.11.15. | Ötvenentúl.hu / MTI
A boldogsághormonok egyike, a dopamin javítja a hosszú távú memóriát – állapították meg német kutatók.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Emrah Düzel idegkutató vezetésével 65 és 75 év közötti emberek bevonásával zajlott a vizsgálat, amelyben a résztvevők egyik csoportjának a dopamin előanyagát adták, míg a másik csoport placebót kapott. Az ezt követő memóriateszteken a kezelt csoport tagjai jobban teljesítettek, mint a kontrollcsoport tagjai.

A Journal of Neuroscience című szakfolyóiratban ismertetett tanulmány új betekintést enged abba, hogy miként jönnek létre a hosszan tartó emlékek, és segít következtetéseket levonni azzal kapcsolatban is, hogy miért halványulnak el gyorsuló ütemben az Alzheimer-kóros emberek emlékei.

A dopamin sokarcú neurotranszmitter, idegi ingerületátvivő anyag. Részt vesz az idegsejtek egymás közötti, valamint az idegsejtek és az izomsejtek közti kommunikációban is. Düzel a University College London munkatársaival együttműködve elsőként igazolta, hogy a dopaminnak speciális szerepe van a hosszú távú memória formálódásában.

– Vizsgálataink először igazolták, hogy a dopaminnak hatása van az epizódszerű memóriára. Ez a hosszú távú memóriának azon része, amely lehetővé teszi, hogy az egyes eseményeket felidézzük – idézte Düzelt a Science Daily című ismeretterjesztő portál.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kutatás boldogság Tena Lady – kérj ingyenes termékmintát! (x) Alvászavar? Tudj meg róla többet! (x) Játssz velünk és nyerj wellness hétvégét! (x) Könnyű, megbízható útitárs! Mi az? (x) memória Lehet élni fájdalom nélkül! (x)Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés