Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Változókor - változatlan hangulat

2011.11.23. | Ötvenentúl.hu
Tisztán a testi változásokra leegyszerűsítve, a változókor a női szervezet fogamzó képességének fokozatos elveszítését jelenti. (X)
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

 A petefészkekben egyre ritkábban megy végbe peteérés, mígnem végképp megszűnik. Más szavakkal: elvész az utódok létrehozására való képesség. Ez pedig egyúttal az öregedés folyamatának kezdetét is jelenti.
Egy olyan társadalomban azonban, amelyben a fiatalosság felértékelődik, az öregedés, kiváltképpen a nőkben – tudatosan, vagy csupán a tudat alatt – szorongást, félelmet kelt.
Nem csoda hát, ha a változókort és a hozzá kapcsolódó testi változásokat a nők többsége negatívan éli meg. Egyesek főként a kellemetlen, nappal és éjjel egyaránt jelentkező hőhullámok miatt szenvednek, másokat inkább a korábban ismeretlen álmatlanság gyötör. A tartós alváshiány nem csupán a testi energiát és az idegrendszert emészti fel, hanem az immunrendszert is gyengíti. A hormonális változások a nők lelki életét sem hagyják érintetlenül. Előfordulhat belső feszültség, idegesség, ingerlékenység, nagyon sok nő szomorú, levert, depressziós, vagy szorongva tekint a jövő elé.

Nincs idő magunkra

Napjainkban a 45–60 éves nők jelentős hányada teljes munkaidőben dolgozik. Nekik eleget kell tenniük a munkahelyi követelményeknek, többnyire rájuk vár a háztartási feladatok ellátása is. Vagyis: teljes gőzzel kell „működniük”, tehát aligha jut idejük arra, hogy a változókorral és a belőle fakadó testi-lelki problémákkal foglalkozzanak. Más nők a családnak, a háztartásnak szentelték az életüket. A változókor hormonális változásaival együtt azonban más változásokkal is szembesülniük kell, hiszen a gyermekek lassan, de biztosan kirepülnek az anyai védőszárnyak alól. A kihasználatlanság, a szükségtelenné válás, vagy éppen a haszontalanság érzése lehangolttá, depresszióssá tesz.

Hormonmentes, mégis hasznos megoldás

Mindegy, milyen tünetekkel járnak a változás évei, egy biztos: megváltozik az aktivitásunk és az életminőségünk. Egyre inkább növekszik azoknak a nőknek a száma, akik a változókor sokszor nagyon is megterhelő tüneteit nem tűrik többé fogcsikorgatva, inkább tudatosan tesznek valamit a problémák leküzdése érdekében. Egészséges életmóddal, kiegyensúlyozott táplálkozással, sok mozgással és megfelelően adagolt pihenéssel sokat javíthatunk a közérzetünkön, és enyhíthetünk a panaszokon. Ha ez nem elegendő, itt az ideje, hogy megkeressük a számunkra legalkalmasabb kezelési módot. Az érdeklődés napjainkban mindinkább a hormonmentes, mégis hatásos megoldásokra irányul.
Sok nő számára nyújthat hatásos segítséget a két gyógynövény, a poloskavész- és az orbáncfűkivonat kombinációját tartalmazó Remifemin® plus tabletta. A hormonális egyensúly megbomlása következtében kialakuló testi tünetektől szenvedő nők nagy hányada (80-85%) számára jelenthet természetes segítséget a poloskavész (Cimicifuga racemosa) nevű gyógynövény gyökerében rejlő különleges hatóanyag. Ennek a gyógynövénynek a speciális eljárással nyert, ún. iCR-kivonata a Remifemin® plus tabletta egyik hatásos komponense. Rendszeres használata a szervezet hormonális megterhelése nélkül csökkenti, sőt sok esetben akár teljesen megszünteti a hőhullámokat.

Természetes csodaszer

Az orbáncfüvet már a középkorban is alkalmazták depressziós tünetek kezelésére. Az utóbbi években számos klinikai tanulmány megerősítette, hogy az enyhe és középsúlyos depresszió kezelésében az orbáncfű ugyanolyan hatékony, mint bármelyik korszerű szintetikus, depresszió elleni készítmény. A Remifemin® plus tablettával végzett klinikai vizsgálat eredményei azt bizonyították, hogy a változókori lelki tünetek (idegesség, ingerlékenység, fáradékonyság, labilis hangulat, depresszió) már 8 hetes kezelés után jelentősen javultak. A fix kombinációban alkalmazott poloskavész- és orbáncfűkivonat egymás hatását erősíti, így nem csupán a pszichés, hanem az ún. klimaxos tünetekben (hőhullámok, verítékezés, alvászavar) is kedvezőbb terápiás hatást lehet elérni.

Társ a nehéz időkben:

  • hormonmentes
  • igazoltan hatásos
  • igazoltan biztonságos
  • ösztrogénfüggő daganatok esetén is adható
  • javítja a hangulatot
  • mérsékli a depressziós tüneteket
  • oldja a feszültséget
  • alvásjavító hatású
A Remifemin plus poloskavész és orbáncfű tartalmú vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

nőiesség nők változókor női hormonCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés