Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 20. Sunday, István, Vajk   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Tabuk nélkül: Milyen síkosítót válassz?

2010.06.28. | Futaki Balázs
A síkosítók nem csupán a problémákra nyújtanak megoldást. Azoknak is érdemes megismerni, akik új színt vinnének a szexuális életükbe.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Számtalan oka lehet annak, hogy az ágyban egy kis segítségre szorulj. Ha a közösülés nem megy "simán", nem kell feltétlenül bűnbakot keresni, és az sem biztos, hogy a partnerek nem kívánják egymást. Ahogy a hüvelyszárazság kapcsán már elmondtuk, ezeregy oka lehet a nem megfelelő nedvesedésnek, a stressztől kezdve a gyógyszereken át a nem megfelelő lelkiállapotig. De még az sem igaz, hogy egy szexuális segédeszközt akkor használjuk, ha probléma van. Ahogy egy olajos masszázs sem csak akkor esik jól, ha kiszáradt a bőröd, a síkosító is jót tehet az amúgy teljesen felhőtlen szexuális kapcsolatban. Nem is beszélve a nem hagyományos aktusokról, az anális közösülésről vagy a közös maszturbálásról.

Nem újkeletű ez az igény, csupán az elérhető eszközök száma vált szinte áttekinthetetlenül naggyá. Tudjuk, hogy már évszázadokkal ezelőtt használtak olajokat, kenőcsöket, javasasszonyok által összeállított recepteket, vagy éppen konyhában használt alapanyagokat a síkosításhoz. Nyilvánvalóan nem volt beszédtéma, és a felvilágosodás kora után is nehezen lehetett hozzájutni a speciális olajokhoz, nem is olyan régen pedig még csak a szexboltok kínálatában szerepeltek ezek a segédeszközök. Síkosítót ma már a legtöbb drogériában kaphatsz, ha pedig kínosnak tartod, hogy személyesen vásárolj, elég csak kinézned a megfelelő terméket, és webáruházban is megrendelheted.

Típusok, előnyök, hátrányok

Ahogy végigtekinted a síkosítók meglehetősen terebélyes kínálatát, az első, ami alapján rendszerezheted a termékeket, hogy milyen alapú síkosítóról van szó. A végső döntésnek, hogy melyiket is vásárolod meg, személyre szabottnak kell lennie, így számba kell venned a különböző típusok előnyeit és hátrányait egyaránt.

  • Olaj alapú síkosítók: Előnyük, hogy természetes anyagokból készülnek, elsősorban növényi olajokból. Ebből adódik, hogy rendszerint nem irritálják a szervezetet, hátrányuk viszont, hogy az alkalmazást követően nehezen lemoshatók, ráadásul a ruhán, ágyneműn is könnyen foltot hagynak. Óvszer mellett nem ajánlott használni őket, mivel a latex anyagokat "kikezdik".
  • Petróleum vagy kőolaj alapú síkosítók: Ahogy elnevezésük mutatja, kőolajzseléből készülnek. A síkosítókínálat jelentős részét teszik ki, többek között a jól ismert vazelin is ide tartozik. Sokszor problémát okoz, hogy egy kőolaj alapú síkosító irritálja a nemi szervet. A szakemberek éppen ezért inkább csak férfiaknak ajánlják.
  • Víz alapú síkosítók: Előnyük, hogy óvszerrel is használhatók, könnyen kimoshatók, és ritkán irritálják a nemi szervet. Hátrányuk, hogy esetenként "utánpótlásra" van szükség, azaz a bekent felület gyorsan kiszárad. A víz alapú síkosítókat vizes közegben sem érdemes használni, mivel így sokat veszítenek hatékonyságukból.
  • Szilikon alapú síkosítók: Előnyük, hogy sokáig tartanak, koncentráltabbak. Óvszer mellett is használhatók, viszont a szilikon alapú játékszereket tönkreteszik.

Tények és tévhitek

A síkosítókkal kapcsolatban létezik néhány otromba tévhit, illetve olyan kérdés, ami a használat során nyilvánvalóan felmerül, de nem feltétlenül kapsz rá választ a csomagolást böngészve.

Hogyan kell használni a síkosítót? A férfi vagy női nemi szervre kell kenni?

Nem létezik egyetlen helyes módszer. Abból nem lehet baj, ha a partnerek mindegyike használ egy keveset, de az a legjobb, ha kikísérletezitek, mennyire van szükségetek egy alkalommal, és azt hogyan juttatjátok a megfelelő helyre.

A síkosítók védettséget adnak a teherbeesés ellen?

Teljes védettségre nem számíthatsz egyetlen síkosító esetében sem. Vannak olyan termékek, melyek csökkentik a teherbeesés esélyét, illetve olvashatsz olyat, hogy lassítják a spermiumokat, de az óvszerhez hasonló védettséget nem remélhetsz. A piacon olyan termék is megjelent, mely a gyártó ígérete szerint segíti a spermák előrejutását.

Honnan tudom, ha allergiás vagyok a síkosítóra?

Biztosan tudni fogod, nem kell még csak vizsgálgatnod sem magad valamilyen folyásra vagy kiütésre gyanakodva. Égő, viszkető érzéssel jár, de rendszerint elmúlik, ha eltávolítod, kimosod a szert.


Orgazmus szex nélkül
A lehető legintimebb téma, még a hozzád legközelebb állókkal sem beszéled meg. Velük különösen nem.  tovább Tovább
A női szexualitás változásai
Akármilyen életkorban vagy is, a szex fontos része az életnek. Nőiséged változásával a szex is átalakul. Értsd meg tested jelzéseit!  tovább Tovább
A legjobb szexjavító módszer
Csak azért, mert idén a születésnapod ötössel kezdődik, még nem kell leeresztened a rolót. Igenis lehet kitűnő szexben részed – már ha hajlandó vagy tenni érte.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

szex nemi szerv hüvelyszárazság hüvelyváladékCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés