Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Pofonegyszerűen legyőzhető a jetlag

2017.06.19. | Ötvenentúl.hu
Sokan küzdenek az utazók betegségével, amikor egyik időzónából a másikba kerülnek, de ez a probléma egy egyszerű trükkel állítólag könnyedén elkerülhető. A szakemberek szerint elég azon változtatni, mikor eszünk, és máris könnyebben alkalmazkodunk az időeltolódáshoz.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az első ilyen jellegű kutatásból megtudhatjuk, hogy egyes étkezések elhalasztása késlelteti vércukorszintünk ingadozását a nap folyamán. A vércukorszint kontroll alatt tartása segít szinkronba hozni belső óránkat környezetünkkel. Mindez nem csak a jetlaggal küzdő utazók, hanem a több műszakban dolgozók problémáira is megoldást jelenthet.

A szakemberek tíz önkéntes esetében elemezték a kutatás során, hogy az étkezési időpontok megváltoztatása hogyan befolyásolja a cirkadián ritmust. Az első fázisban az önkéntesek 30 perccel ébredés után kaptak reggelit, majd öt-öt órával később érkezett az ebéd és a vacsora. A második fázisban a reggeli öt órával ébredés után érkezett. Mindkét fázis után megvizsgálták a vércukor- és zsírszintet, hogy a cirkadiánritmus követhetővé váljék.

„Ha megváltoztatjuk az étkezések időpontját, tulajdonképpen újraállíthatjuk a szervezet belső óráját úgy, hogy még csak gyógyszerre sincs szükség a cukoranyagcseréhez” – összegezte a kutatást vezető Dr. Jonathan Johnston, a University of Surrey munkatársa.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

jetlag vér kutatásCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés