Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 29. Thursday, Pál, Péter   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Undorító, de egészséges szokás

2017.05.17. | Ötvenentúl.hu
Noha kimondottan gusztustalan szokásnak számít az orrunkból ujjal kipiszkált tartalom megkóstolása, a szakemberek szerint kimondottan pozitív hatással lehet a jelenség az immunrendszerünkre.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Kevesebb lyukas fog, erősebb immunrendszer, jobb gyomor – Friedrich Bischinger osztrák tüdőgyógyász szerint nem véletlen, hogy napjaink steril környezetében is ilyen sokan piszkálják az orrukat. Úgy véli, szervezetünk így garantálja azt, hogy a steril környezet ellenére strapabíró legyen szervezetünk.
„Az orrunk egy fantasztikus szűrő, amelyben rengeteg baktérium találkozik. Ha ez a különleges mixtúra a bélrendszerbe kerül, tulajdonképpen gyógyszerként funkcionál” – mondja a szakember, aki szerint fölösleges a gyerekeket tűzzel-vassal tiltani ettől a rossz szokástól.

A Harvard Egyetem friss kutatása egyébként már korábban megállapította, hogy az orrnyálkahártyában megbúvó baktériumok segítenek a fogszuvasodás megakadályozásban, de a légzőszervrendszeri fertőzések ellen is komoly segítséget jelentenek.

A szakemberek jelenleg egy szintetikus nyákból álló fogkrém kidolgozását tervezik, amely a fenti előnyökkel mind rendelkezik, de a finomabb gyomrúak számára kevésbé tűnik visszataszítónak.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

immunrendszer szokás orrCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés