Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 20. Sunday, István, Vajk   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Árt a gyereknek a tévé vagy sem?

2017.02.13. | Ötvenentúl.hu
Korábban általános nézet volt, hogy a monitor vagy tévé előtt töltött idő árt a gyerekek fejlődésének. Noha ma sem állítják a gyermekorvosok, hogy a televízió és a számítógép az ideális bébiszitter, már sokan úgy vélik, hogy a képességeket fejlesztő műsorok igenis jó hatással vannak akár a legkisebbekre is.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

„Napi szinten médiaközelben vagyunk: így tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel, és – a televízió esetén – így jutunk információhoz. Ha kellő tudatossággal kezeljük az információt, az akár jó hatással is lehet a gyerekekre” – fogalmaz Dr. Sara Lee, a clevelandi University Hospitals Rainbow Babies and Children’s Hospital munkatársa.

A szakember szerint fontos, hogy a szülők ne elzárják a gyerekeket a médiától, hanem megtanítsák számukra, hogy hogyan lehet hatékony, egészséges módon információt gyűjteni, tanulni és szórakozni a különféle formátumok segítségével.

Lee szerint a 18 hónapos vagy annál fiatalabb gyerekek egyáltalán ne üljenek gép elé, kivéve, ha rokonokkal videócsetelnek. A 18 és 24 hónapos kicsik számára már a képességfejlesztő tévéműsorok és online applikációk ajánlottak. A 2 és 5 év közötti gyereknek napi maximum egy óra képernyő előtt töltött idő javasolt, míg a 6 év fölötti gyerekek esetében fontos, hogy a szülő folyamatosan figyelje, hogy a gép előtt töltött idő nem árt-e a kicsik társas képességeinek, és aludni is nyugodtan tudnak.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kutatás gyerek tévéCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés